BDU
Menyu
    BDU

    AZƏRBAYCAN RESPUBLİKASININ ELM VƏ TƏHSİL NAZİRLİYİ Bakı Dövlət Universiteti

    Bakı Dövlət Universiteti Azərbaycan xalqının Azərbaycan Respublikasının milli sərvətidir, milli iftixarıdır.
    Heydar Aliyev

    1919
    • UNIVERSITY
      • University History
      • Heydar Aliyev and BSU
      • President of Azerbaijan and BSU
      • Board of Trustees
      • Scientific Council
      • Scientific-Methodological Council
      • Accreditation
      • Quality assurance
      • Rankings
      • Leadership
      • Official documents
      • Honorary doctors
      • Alumni
      • Campus
      • Gazakh branch
      • Economics and Humanities College
      • Young Talents Lyceum
      • Guba Training-Internship and Recreation Center (Guba TIRC)
      • Altiaghaj Training and Recreation Center
      • Numbers and Facts
      • Virtual tour
      • Media-KİT
    • EDUCATION
      • Education in Azerbaijan
      • Legislation and Documents
      • Education at BSU
      • Centre for Organization and management of Education
      • Faculties
      • SABAH Center
      • Bachelor's Programs
      • Master's Programs
      • Doctoral Programs
    • SCIENCE AND INNOVATION
      • Science policy in Azerbaijan
      • Legislation and Documents
      • Scientific Research at BSU
      • Centre for the Organization of Scientific Activity and Innovations
      • Information Technology Center (ITC)
      • Research Instıtutes
      • Research Centers and Laboratories
      • Scientific library
      • Scientific Research Projects
      • Dissertation Councils
      • Young Scientists Council
      • Student Scientific-Technical Creativity Center
      • Student Scientific Society
      • Scientific Publications
      • Scientific Events
      • Intellectual Property
    • SOCIAL LIFE
      • Youth Policy in Azerbaijan
      • Legislation and documents
      • Social Projects at BSU
      • Department of Humanitarian Affairs and Youth Policy
      • Public relations and information department
      • Trade Union Committee
      • Heydar Aliyev Museum
      • Museums
      • Cultural and Creativity Center
      • Sports and Health Center
      • Psychological Assistance Sector
      • "Baku University" Newspaper
      • BSU TV
      • BSU Publishing House
      • "BSU Volunteers" Organization
      • Student Youth Organization
      • Student Trade Union Committee
      • Public Councils
      • Student Campus
      • Student Polyclinic
    • COLLABORATION
      • International Relations Department
      • International Students Office
      • International Students
      • Domestic Cooperation
      • Membership in International Organizations
      • International Grant Projects
      • International Events
      • International Dual Degree Programs
      • Exchange Programs
      • International Departments, Institutes, and Centers
    • AZ EN
    • Appeal to the Rector
    • For applicants
    • For students
    • For employees
    • For graduates
    • Contact
    BDU
            • Home page
            • Akdeniz Universitetinin professoru BDU-da meyvə və tərəvəzlərdə keyfiyyətin qorunmasına dair mühazirə oxuyub

            Akdeniz Universitetinin professoru BDU-da meyvə və tərəvəzlərdə keyfiyyətin qorunmasına dair mühazirə oxuyub

            BSU 12 March 2025 16:58

            Akdeniz Universitetinin professoru BDU-da meyvə və tərəvəzlərdə keyfiyyətin qorunmasına dair mühazirə oxuyub

            Bakı Dövlət Universitetində (BDU) 27 mart – Azərbaycan Respublikasında “Elm günü”nə həsr edilmiş silsilə tədbirlər çərçivəsində Türkiyənin Akdeniz Universitetinin Kənd təsərrüfatı fakültəsinin dekanı, professor Mustafa Erkanın "Yaş meyvə və tərəvəzlərdə keyfiyyətin qorunmasında yeni yanaşmalar" mövzusunda elmi seminarı keçirilib.

            Professor Mustafa Erkan meyvə və tərəvəzlərin təravətinin uzun müddət qorunması, saxlanma şəraitlərinin optimallaşdırılması və yığım sonrası (post-harvest) texnologiyaları ilə bağlı ən son elmi nailiyyətləri iştirakçılarla bölüşüb.

            O, kənd təsərrüfatı məhsullarının saxlama müddətinin artırılması üçün tətbiq olunan müasir texnologiyalar, o cümlədən atmosfer nəzarəti, xüsusi qablaşdırma üsulları və biomühəndislik həlləri barədə geniş məlumat verib.

            Alim Azərbaycan üçün də xarakterik olan alma və pomidor sortlarının keyfiyyətinin artırılması məqsədi ilə tətbiq olunan metodologiyalar, eləcə də ekoloji cəhətdən təmiz və effektiv pestisidlərin istifadəsi ilə bitki xəstəlikləri və zərərvericilərə qarşı mübarizə aparılması, məhsulun yığımından sonra tətbiq olunan müasir emal və saxlanma texnologiyaları ilə meyvə-tərəvəzlərin təravəti, qida dəyəri, atmosfer nəzarəti və xüsusi qablaşdırma üsulları haqqında da iştirakçıları məlumatlandırıb.

            Seminar iştirakçıları qida sənayesində ərzaq məhsullarının keyfiyyətinin saxlanması, ekoloji dayanıqlılıq və istehlakçı tələblərinə uyğun texnologiyaların tətbiqi mövzusunda suallar ünvanlayaraq, mütəxəssislə interaktiv müzakirə aparıblar.

            Akdeniz Universitetinin professoru BDU-da meyvə və tərəvəzlərdə keyfiyyətin qorunmasına dair mühazirə oxuyub
            Akdeniz Universitetinin professoru BDU-da meyvə və tərəvəzlərdə keyfiyyətin qorunmasına dair mühazirə oxuyub
            BSU

            Son XƏBƏRLƏR

            12.12.2025 | 20:25

            Anhui Universitetinin Azərbaycanşünaslıq Mərkəzində Ümummilli Lider Heydər Əliyevin anım günü münasibətilə tədbir təşkil edilib

            12.12.2025 | 17:01

            BDU-da “Bir ömrün salnaməsi” adlı tədbir

            12.12.2025 | 16:40

            BDU-nun Biologiya fakültəsində Ulu Öndər Heydər Əliyevin anım günü qeyd olunub

            12.12.2025 | 14:35

            Abay adına Qazax Milli Pedaqoji Universitetinin nümayəndələri BDU-da

            12.12.2025 | 13:23

            “Heydər Əliyev irsinin mediada təbliği təcrübəsi”

            Ünvan
            Bakı şəhəri, akademik Zahid Xəlilov küçəsi 33, AZ 1148 Bütün hüquqlar qorunur. Hər hansı bir lisenziyalı materialdan istifadə etmək üçün əlaqə saxlayın.
            Əlaqə Tel.: (+994 12) 430-32-45 [email protected] © BDU, Bakı - 2025